آزمایشگاه ها و امکانات
مزرعه پرورشی، آموزشی و پژوهشی دام و طیور دانشکده کشاورزی livestock and poultry breeding, teaching, and research farm

<span class="fadesc"> مزرعه پرورشی، آموزشی و پژوهشی دام و طیور دانشکده کشاورزی</span> <span class="endesc">livestock and poultry breeding, teaching, and research farm </span>

<span class="fadesc">آزمایشگاه شمار 2 گروه علوم دامی -گروه علوم دامی</span><span class="endesc">livestock sciences department- laboratory number 2</span>
آزمایشگاه شمار 2 گروه علوم دامی -گروه علوم دامیlivestock sciences department- laboratory number 2
سه‌شنبه 26 فروردین 1399 آزمایشگاه­ها و امکانات پژوهشی گروه مهندسی علوم دامی

گروه علوم دامی دارای دو آزمایشگاه مجزای تغذیه و فارم پرورش دام و طیور بوده و انجام تحقیقات و طرح های پژوهشی درون و برون دانشگاهی و ارتباطات با سایر دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت های خصوصی بخش صنعت از مهم ترین اولویت های کاری گروه در کنار آموزش های علمی و کاربردی دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد.

آزمایشگاه شماره یک گروه علوم دامی

در آزمایشگاه شماره یک، آنالیز تقریبی خوراک، اندازه گیری خاکستر نامحلول در اسید، کلسیم و فسفر و سایر آزمایشات مربوط به آنالیز خوراک انجام می شود.

آزمایشگاه شماره دو گروه علوم دامی

در این آزمایشگاه، فضای کافی و تجهیزات مناسب برای اجرای مناسب طرح های پژوهشی و پایان نامه های کارشناسی ارشد و جود دارد. در این آزمایشگاه، تحقیقات مربوط به تست Gas Production، و کشت های میکروبی برای سالمونلا، ای کلای و کلستریدیوم انجام می شود.

مزرعه تحقیقاتی و آموزشی علوم دامی

این مزرعه در سال 1397 در 4 بخش  در سایت اصلی دانشگاه به قرار ذیل ایجاد شد:

1-سالن مرغداری آموزشی پژوهشی

سالن تحقیقاتی طیور گوشتی که مجهز به سیستم گرمایشی و خنک کننده می باشد، دارای قفس بندی ها، آخوری ها و دانخوری های مناسب به ظرفیت 300 قطعه برای اجرای پایان نامه های کارشناسی ارشد دانشجویان می باشد. در این بخش اتاق مجزا برای کشتار و نمونه برداری و همچنین اتاق مجزا برای میکس کردن اقلام جیره وجود دارد.

2- سالن پرورش گوسفند

در بخش آموزشی پژوهشی پرورش گوسفند و بز، حدود 50 راس گوسفند و بز و 2 راس گوسفند فیستولا وجود دارد. این دام ها در سالنی به مساحت 100 متر مربع نگهداری می شوند. گوسفندان غالبا دارای نژاد مهربان و بومی هستند و همچنین بزها نیز دارای نژاد بومی هستند. در این بخش چهار عدد باکس متابولیسمی جایگاه گوسفند برای انجام آزمایش های قابلیت هضمی وجود دارد. از گوسفندان فیستولا برای انجام آزمایش in situ و گرفتن مایع شکمبه برای تست Gas Production استفاده می گردد.

3- بخش گاوداری

در حال حاضر در فارم تعداد 7 راس گاو و تلیسه وجود دارد. برخی از کلاس های عملی در فارم دانشگاه برگزار می گردد. گاوها از نژاد هلشتاین می باشند. این بخش کاربرد زیادی در تدریس درس  پرورش گاو شیری و دروس کارآموزی دانشجویان دارد.

4- بخش آموزشی- رفاهی - اداری

در بخشی از مزرعه علوم دامی، چند اتاق استراحت به همراه آشپزخانه، برای دانشجویان جهت گذراندن دوران کارآموزی (در دوره کارشناسی) یا انجام پایان نامه های کارشناسی ارشد می باشد. این بخش مجهز به سیستم های گرمایشی و خنک کننده هست. همچنین تعدادی کلاس نیز در این بخش وجود دارد که برخی از دروس عملی گروه در این کلاس ها تشکیل می شود. فعلا سرپرستی مزرعه گروه علوم دامی با آقای دکتر مجتبی یاری میباشد. ضمنا به دلیل طیف گسترده نیازهای مزرعه تحقیقاتی و آموزشی گروه و پرداخت بیشتر گروه علوم دامی به امور تخصصی  بخش های اداری و امور کلی آن فعلا با هماهنگی معاونت محترم دانشکده در امور مزارع اداره می شود.