چهارشنبه 21 شهریور 1403   02:45:26
1398/7/10 چهارشنبه
معرفی گروه شیمی
1389/4/23 چهارشنبه

شیمی کاربردی نگرشی کاربردی به علم شیمی دارد و می‌خواهد از آموخته‌های شیمی در صنعت استفاده کند و به همین دلیل فارغ‌التصیلان این گرایش با مفاهیمی که در صنایع شیمی مطرح است آشنایی بیشتری داشته و بهتر جذب بازار کار می‌شوند. رشته شیمی یک رشته علمی است که با اتم‌ها، عناصر، مولکول‌ها، یون‌ها، ساختارهای مواد، خواص‌، رفتار و تغییرات آن‌ها سروکار دارد. در علم شیمی با استفاده از واکنش‌های شیمیایی به دنبال سنتز مواد جدید کاربردی و مفید با خواص تازه هستند؛ زمینه دیگری از این علم نیز وجود دارد که به آن «شیمی سبز» می‌گویند و در آن در پی سنتز مواد دوست دار محیط زیست هستند تا بتوانند به بشریت کمک کنند.


گرایش‌های رشته شیمی کاربردی برای ادامه تحصیل :

·    شیمی آلی: به صورت تخصصی به ساختارهایی ساختارهای آلی گفته می‌شود که دارای کربن و هیدروژن هستند و توسط پیوند به یکدیگر متصل شده‌اند؛ شیمی آلی در اصل شیمی این مواد و ساختارها است. به عبارت دیگر شیمی آلی، شیمی رنگ‌ها، داروها، لاستیک، بنزین، غذا و حتی لباسی است که می‌پوشیم.

·    شیمی معدنی: شیمی کاتالیزور‌ها، مواد آلی فلزی، صنایع معدنی، مطالعات الکتروشیمی کمپلکس‌های معدنی است.

·    شیمی فیزیک: با بررسی سمت و سوی واکنش، سرعت واکنش، تعادل در واکنش‌های شیمیایی و تعادلات فازی و همینطور بررسی سینتیک واکنش، می‌تواند به تغییرات زیادی در صنایع مختلف شیمی بیانجامد.

·    شیمی تجزیه: مطالعه روش‌های جداسازی، شناسایی و بررسی کمی اجزای طبیعی یا مصنوعی یک ماده را در بر می‌گیرد.

·    نانو شیمی: در این زیر شاخه می‌توان تمام موضوعات شیمی آلی، معدنی، تجزیه و شیمی فیزیک را در سطح نانو بررسی کرد.

·    شیمی کاربردی: شامل دروس کاربردی و زیر شاخه صنعتی شیمی است.

·    شیمی دارویی: سنتز دارو و بررسی اثرات دارو بر روی بیمار را شامل می‌شود.

·    آموزش شیمی: روش‌های آموزش شیمی برای دانشجویان و دانش آموزان در آن ارائه می‌شود.

·    شیمی کاتالیست: هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص در اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مورد نیاز صنایع و همچنین انجام آموزش و پژوهش در زمینه‌های مرتبط با کاتالیست است.

·    فیتوشیمی: (شیمی گیاهی) بررسی خواص داروهای گیاهی را شامل می‌شود.

·    شیمی پلیمر: روش‌های ساخت درشت مولکول‌ها و بسپارها (پلیمرها) را در بر می‌گیرد.

·    شیمی دریا: بحث و بررسی در خصوص شیمی آب، معادن و کانی‌ها، نفت و گاز، شیمی مناطق فراجوش، شیمی آلاینده‌ها و بسیاری از موارد مهم دیگر در دریا در این گرایش انجام می‌پذیرد.

·    شیمی و فناوری اسانس: استخراج، خالص‌سازی و سنتز اسانس را شامل می‌شود.

·    شیمی پیشرانه: شامل مطالعه و بررسی‌ موتور‌های پیستونی، توربینی و موشک می‌شود.

 این گروه در سال 1386 با پذیرش دانشجو در رشته شیمی کاربردی در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز نمود و با گذشت کمتر از 4 سال و ارتقاء دانشگاه ملایر این گروه در مقطع کارشناسی ارشد با اخذ مجوز رشته شیمی فیزیک توانست جایگاه مناسبی را پیدا نماید در حال حاضردارای 190 دانشجو در مقطع کارشناسی شیمی کاربردی و 41 نفر در مقطع کارشناسی ارشد شیمی فیزیک مشغول به تحصیل می باشد . تا کنون 398 نفر دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند. این گروه دارای 8 عضو هیات علمی تمام وقت ( 3 دانشیار و 5 استادیار ) می باشد.