دانشگاه ملایر دانشگاه ملایر

مدیریت سبزبيشتر
یکشنبه 5 دی 1395 متدولوژی بهره وری سبز به طور اجمالی

1) تصمیم گیری و بسترسازی

در این مرحله پس از بررسی بهره وری سبز و روشن شدن لزوم به کارگیری آن، تیم های بهره وری سبز تشکیل و مقدمات لازم برای گردآوری داده ها و اطلاعات لازم فراهم شده و تکنیک ها و ابزارهای مورد نیاز برای جمع آوری اطلاعات مشخص می شود.

2) برنامه ریزی

در این مرحله عارضه های شرکت شناسایی و علل کاهش بهره وری تدقیق شده و برای از بین بردن آن ها هدف گذاری می شود.

مشکلات دانشگاه ها و نهاد ها می تواند ناشی از یکی یا همه موارد زیر باشد:

·         موادخام، انرژی، هزینه های تولید، ضایعات، فرایند تولید، ظرفیت مصرف، کیفیت محصول و نیاز بازار و...

·         خلق و ارزیابی گزینه های بهره وری سبز

پس از تفکیک دلایل وقوع مشکلات و افزایش مهارت حل مساله تیم های بهره وری، این تیم ها گزینه های مناسب را انتخاب و برای استقرار آن ها هدف گذاری و برنامه ریزی می کنند. در ایجاد گزینه های بهره وری سبز استفاده از ابزارهای خلاقیت از اهمیت شایان توجهی برخوردار است. بدیهی است در انتخاب گزینه ها نیز از تکنیک های ارزیابی میزان ریسک پروژه، تحلیل هزینه- فایده و نرخ بازگشت سرمایه می توان بهره گرفت. در انتخاب گزینه ها می بایست مسائل اقتصادی، تکنیکی و زیست محیطی مورد ارزیابی قرار گیرد و گزینه هایی که هزینه های سنگین و ریسک بالا و تکنولوژی پیچیده طلب می کند را کنار گذاشته و بر اساس قابلیت های فنی و مالی اقدام به پیاده سازی گزینه ها نمود.

گزینه های بهبود عموماً در یکی از زمینه های زیر روی می دهد:

·         بهینه سازی فرایند فعلی

·         جایگزینی مواد خام

·         استفاده از تکنولوژی جدید

·         طراحی محصول جدید

3) پیاده سازی گزینه ها

در این مرحله تیم های بهره وری اقدام به ارتقا آگاهی کلیه پرسنل نموده و کلیه گزینه های عملی بهره وری سبز را معرفی می نمایند و مزایا و قابلیت هایی را که در صورت به کارگیری هریک از آن ها ایجاد خواهد شد تشریح می کنند.

4) بازبینی و پایش

در این مرحله میزان تحقق گزینه ها اندازه گیری شده و شکاف میان وضع فعلی با اهداف از پیش تعیین شده مشخص می گردد. سپس علل شکاف ها در قالب گزارش های تحلیلی برای مدیریت ارسال و برای رفع آن ها برنامه ریزی می شود.

5) پایدار سازی بهره وری سبز

در این مرحله و پس از اطمینان از اجرای گزینه ها، تیم های بهره وری به بررسی و شناسایی مشکلات جدید و یا بالقوه ای می پردازند که بر سر راه اجرا و یا توسعه بهره وری سبز قرار دارد. این مرحله به دانشگاه ها کمک می کند تا همواره قابلیت بهبود در روشها و برنامه های خود را افزایش دهند. مشکلات را می توان در موارد زیر جستجو نمود:

·         قیمت ها (بازارهای جهانی)

·         محصول

·         بازار عرضه / رقابت

·         قابلیت دسترسی به منابع

·         روش ها و قوانین

تکنولوژی

[PageVisit]

دانشگاه ملایر: ملایر،کیلومتر 4 جاده ملایر - اراک، دانشگاه ملایر کدپستی: 95863-65719

راهنمای تلفن دانشگاه

تلفن سازمان مرکزی:33339841 081