پورتال دانشگاه ملایر :: مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت

شنبه 16 فروردين 1399   15:35:28
درباره مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت

صنعت مبلمان امروز یکی از مهمترین شاخه­های صنایع کوچک با قدرت اشتغال­زایی بالا، ایجاد ارزش افزوده و سرعت بازدهی اقتصادی مناسب است که می­توان با یک برنامه­ریزی بلندمدت، درآمد پایداری در این حوزه ایجاد کرد. شهرستان ملایر به عنوان قطب اصلی صنعت مبلمان کشور تولیدکننده بیش از ۶۲ درصد مبلمان منبتی ایران است که این مساله می­تواند نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای کشور داشته باشد. از 15 هزار واحد تولیدی مبلمان ثبت شده در سطح کشور تعداد 5700 واحد ثبت شده در استان همدان فعال و بیش از 4000 واحد آن متعلق به ملایر، شهر ملی منبت است. همچنین در حال حاضر بیش از 20 هزار هنرمند در حوزه مبل و منبت ظرفیتی عظیم در حوزه اشتغال است که نشان­دهنده توان بالقوه این بخش در رفع مشکل اشتغال استان و شهرستان است؛ موضوعی که با ملی شدن این صنعت باعث رونق هرچه بیشتر اشتغال در این منطقه شده است، به طوری که میتوان صنعت مبلمان ملایر را نمونه تبلور اقتصاد مقاومتی دانست. با وجود اینکه صنعت مبلمان درآمد ارزی بالایی دارد، اما ایران هنوز نتوانسته سهم خود را از این بازار بگیرد و بر اساس برخی آمارهای منتشره سهم ایران از بازار 460 میلیارد دلاری صنعت مبل جهان، کمتر از یک درصد است؛ سهمی که بی­تردید با حمایت صنعت مبل و منبت ملایر می­تواند بهبود یابد.

مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر در سال 1398 برای رفع مشکلات و موانع موجود در صنایع مبل و منبت شهرستان ملایر و افزایش بهره­وری در این صنعت تاسیس شد.