1. گروه پژوهشی به زراعی و به نژادی انگور
2. گروه پژوهشی تبدیل و نگهداری انگور
3. گروه پژوهشی علوم محیطی انگور
الف) گروه پژوهشی بهزراعی و بهنژادی انگور
این گروه با هدف جمع آوری و ایجاد کلکسیون ژنوتیپ، ارقام و گونه های انگور داخلی و خارجی انگور، حفاظت و توسعه ذخائر ژنتیکی انگور کشور، تولید ژنوتیپ های جدید مقاوم به آفات و بیماری ها و متحمل به تنش های محیطی و نیز به کارگیری روش های مدیریتی به منظور دستیابی به محصول انگور با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب متناسب با نیاز بازار داخلی و خارجی تاسیس شد. برخی از مهمترین اهداف این گروه پژوهشی به شرح ذیل می باشد:
ü ایجاد کلکسیون ارقام با قابلیت مصرف تازه خوری، تولید کشمش، شیره و آب غوره و آبمیوه
ü ارزیابی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای انگور در مناطق مهم تولید انگور ایران با استفاده از روش های بیومتریکی
ü طراحی و اجرای برنامه های اصلاحی کلاسیک و مولکولی در راستای ایجاد یا توسعه ارقام جدید پربار و مرغوب متناسب با بازار هدف
ü طراحی و اجرای برنامه های اصلاحی کلاسیک و مولکولی در راستای ایجاد یا توسعه ارقام مقاوم به تنش های زنده و غیر زنده.
ü ارزیابی سازگاری ارقام مهم داخلی و خارجی برای مصارف تازه خوری، کشمش و آب انگوری
ü بررسی روش های نوین تربیت بوته ها مو در جهت بهبود تحمل به سرمای زمستانه و بهاره متناسب با اقلیم های مختلف
ü برآورد و اصلاح نیاز آبی ارقام، افزایش بهره وری آب در تاکستان ها در شرایط اقلیمی مختلف کشور
ü مدیریت و تعیین آستانه خسارت و دوره بحرانی کنترل علف هرز تاکستان ها
ü ارائه راهکارهای علمی و عملی موثر به منظور بهبود کیفیت و تولید محصول ارگانیک و طبیعی انگور
ü بهبود ضریب مکانیزاسیون در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت انگور
ü تحقیق و بررسی در خصوص نیاز آبی و برنامه ریزی آبیاری انگور در شرایط مختلف اقلیمی کشور و طراحی سیستم خودکار آبیاری
ü بررسی افات و بیماری های خسارت زای انگور و اعمال برنامه مدیریت تلفیقی برای کنترل آنها
ü بهینه سازی کاربرد کودهای شیمیایی و مدیریت تغذیه با توجه به مراحل بحرانی رشد میوه متناسب با هر منطقه
ü احداث باغ الگویی با سیستم تربیت داربستی و آبیاری قطره ای در محوطه پژوهشکده انگور و کشمش
ü اصلاح باغات انگور با تاکید بر اصلاح روش های احداث، تربیت، هرس و دیگر فنون کاربردی
ü اصلاح سیستم های تربیت مو متناسب با اقلیم هر منطقه
ü آشنایی تاکداران با روش های نوین تغدیه کودی در جهت ارتقاء کمّی و کیفی محصول تاکستان ها
ü بررسی روش های کاهش مصرف آب و بهبود کارایی آن در تاکستان ها
ü بررسی راهکارهای تبدیل سیستم تربیت خزنده (سنتی) به سیستم داربستی در باغات دایر
ü بررسی راهکارهای تبدیل سیستم آبیاری از روش سنتی به قطره ای در باغات دایر
ب) گروه پژوهشی تبدیل و نگهداری انگور
این گروه پژوهشی با هدف افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت انگور در سردخانه، بهبود روش های تهیه کشمش، شیره و سایر فرآورده های جانبی انگور، کاهش آلودگی های میکروبی کشمش، افزایش بازارپسندی کشمش و نیز فرمولاسیون و بسته بندی شیره با تاکید بر فناوریهای نوین تاسیس شده است. برخی از مهمترین اهداف این گروه پژوهشی به شرح ذیل می باشد:
ü اصلاح روش های تولید کشمش در جهت بالا بردن ضریب تبدیل انگور به کشمش
ü بهینه سازی روش های تولید کشمش در جهت کاهش یا حذف آلودگی های قارچی در مراحل تولید
ü بررسی و تعیین مناسب ترین سیستم های بارگاه تهیه کشمش باتوجه به نیاز بازار
ü استفاده از مواد شیمیایی در جهت حفط یا افزایش ارزش غذایی کشمش (ظرفیت آنتی اکسیدانی، عناصر غذایی ....)
ü استفاده از پرتودهی هسته ای در جهت حذف الودگی ها بدون کاهش ارزش تغذیه ای
ü اصلاح روش تولید سنتی شیره انگور
ü استفاده از تکنیک های مختلف کشاورزی هسته ای در مراحل مختلف تولید و انبارمانی انگور و کشمش
ü بررسی تاثیر عوامل قبل و پس از برداشت بر قابلیت حمل و نقل، انبارمانی انگور و کشمش و سایر فراورده های آن
ü بررسی تاثیر کاربرد مواد شیمیایی و هورمونی و نیز پرتودهی هسته ای بر عمر انبارمانی انگور
ü بهینه سازی روش های تولید کشمش با توجه به نیاز بازار
ü بررسی کاهش آلودگی میکروبی در مراحل تهیه کشمش
ü بهبود روش های نگهداری و انبارداری سنتی انگور و کشمش و دستیابی به روش های نوین
ü راه اندازی مرکز پرتو دهی هسته ای برای بهبود انبارمانی و کنترل بیماری ها و آفات
ü بررسی شرایط توسعه مکانیزاسیون در مراحل مختلف تولید و فرآوری انگور
ü بررسی حضور مایکوتوکسین ها (آکراتوکسینA و آفلاتوکسینها) و عناصر سنگین (کادمیم و سرب) در سه مرحله غوره، انگور و کشمش حاصل از انگور سفید بیدانه
ü بررسی تنوع فنوتیپی و ارزیابی ترکیبات ضد سرطانی ارقام اصلی انگور در استان همدان
ü بررسی روش های سنتی تولید شیره و شناخت چالش ها، مشکلات و امتیازات در استان همدان
ü ایجاد بانک اطلاعات جامع روش های سنتی و مدرن فرآوری ها و صنایع غذایی در استان همدان و کشور
ج) گروه پژوهشی علوم محیطی انگور
این گروه پژوهشی با هدف بررسی تنش های محیطی تاثیر گذار بر تولید پایدار انگور از قبیل سرما، خشکی، شوری، گرما، تگرگ، ریزگردها و تغییر اقلیم و شناسایی راهکارهای مقابله با این عوامل نامساعد محیطی از جمله شناسایی و تولید ارقام با تحمل بیشتر به تنش های محیطی و به کارگیری روش های مدیریتی برای کنترل و یا کاهش خسارات محیطی تاسیس شده است. برخی از مهمترین اهداف این گروه پژوهشی به شرح ذیل می باشد:
ü شناسایی ارقام انگور متحمل به سرمای زمستانه
ü شناسایی ارقام دیر شکوفای انگور جهت کاهش خطرات احتمالی سرمازدگی بهاره
ü غربالگری ارقام انگور بر اساس صفت تحمل به خشکی
ü استفاده از پایه های متحمل به خشکی و سرما در انگور
ü بررسی وضعیت حاصلخیزی خاک تاکستان های منطقه و دسته بندی آنها
ü طبقه بندی خاک های تاکستان های منطقه از لحاظ وضعیت اسیدیته و هدایت الکتریکی خاک
ü ارزیابی میزان الودگی خاک های تاکستان ها به عناصر سنگین
ü ارزیابی میزان تجمع نمک در خاک تاکستان ها و دسته بندی آنها
ü غربالگری ارقام انگور بر اساس صفت تحمل به شوری اب و خاک
ü بررسی اثر تغییرات اقلیمی بر مقدار تولید و کیفیت محصول
ü بررسی اثر ریزگردها بر مقدار تولید و کیفیت محصول
ü بررسی اثر متغیرهای اقلیمی بر مراحل مختلف رشد و نمو گیاه انگور
ü بررسی اثر تنش های سرما، گرما، رطوبت و بارش بر تولید و کیفیت انگور و کشمش
ü بررسی آلودگی های زیست محیطی سموم کشاورزی و پسماند کارخانجات در باغات انگور و کارخانه های کشمش