ایجاد مرکز پرتودهی در دانشگاه ملایر با هدف اولیه پرتودهی محصولات کشاورزی از جمله کشمش و انگور در پژوهشکده انگور و کشمش شکل گرفته است. کاربرد پرتوها در راستای رسیدن به اهـداف کلان خود که هـمانا ایجاد ظرفیت و کسب فن آوری پرتودهی مواد با استفاده از شتابدهنده الکترون است برآن است ضمن تحقیقات کاربردی و انجام پروژه های تحقیقاتی با معرفی امکانات مرکز به مراکز تولیدی و صنعتی، دانشگاهی و پژوهشی، حوزههای جدیدی از کاربرد پرتوفرآوری ایجاد نماید.
توسعه و کاربردهای روز افزون پرتوهای الکترون در کشاورزی، صنعت، پزشکی، بهداشت، پلیمر و محیط زیست
استریلیزاسیون تجهیزات پزشکی، بهداشتی و ضدعفونی مواد غذایی به منظورکنترل انگلها و عوامل بیماری زا، از میان بردن حشرات و افزایش دورة انبارداری
انجام عملیات کنترل کیفی محصولات قابل انقباض حرارتی، همزمان و پس از فرایند پرتودهی توسط باریکة الکترونهای MeV ١۰
بررسی، تحقیق و کسب فناوری در زمینة اثرات فیزیکی، شیمیائی بوبیولوژیکی پرتوهای الکترونی بر مواد و روشهای اندازهگیری آن
استفاده از پرتوفرآوری در تولید محصولات خاص پلیمری به منظور استفاده در صنایع
از دیگر برنامههای این مرکز همکاری با سایر موسسات علمی، پژوهشی، سازمان انرژی اتمی و صنایع در راستای تقویت انگیزههای خود کفایی و توسعه پژوهش است.