جمعه 31 فروردین 1403   03:09:17
جهت مشاهده محتوا کلیک کنید
اخبار پژوهشکده انگور و کشمشبيشتر



برگزاری کارگاه دو روزه با موضوع مدیریت آبیاری و بازاریابی انگور و کشمش

این کارگاه در روزهای دوشنبه و سه شنبه مورخ 24 الی 25 اردیبهشت 97 با حضور آقای پرفسور پاتریک لالمند و خانم پرفسور آنا پلگرینو از موسسه supagro دانشگاه مونت پولیه فرانسه و با حضور جمع کثیری از دانشجویان و اساتید دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی مختلف برگزار گردید. در ابتدای مراسم دکتر روح ­اله کریمی رئیس پژوهشکده انگور و کشمش ضمن خوش آمد گویی به شرکت کنندگان در کارگاه، وضعیت انگور و کشمش ایران از لحاظ ذخائر ژنی، سطح زیر کشت، ارقام پرکاربرد، آفات و بیماری های غالب انگور، سیستم های آبیاری و نیز روش های تربیت انگور را برای مهمانان فرانسوی تشریح نمود. در ادامه دکتر میلاد منافی مدیر روابط بین الملل دانشگاه ضمن معرفی مهمانان فرانسوی اذعان داشت که حضور ایشان در قالب پروژه اراسموس پلاس بوده و هزینه ای برای دانشگاه نداشته است. در ادامه پروفسور لالمند ضمن معرفی موسسه supagro مونت پولیه از لحاظ تعداد دانشجو و استاد و کارمند و ظرفیت های موجود به زمینه مناسب جهت تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه ملایر اشاره کرد. خانم پروفسور پلگرینو در ادامه به معرفی سیستم های آبیاری در کشور فرانسه و مزایا و معایب هر روش اشاره کرد و بر اهمیت نصب سیستم آبیاری قطره ای با توجه به وضعیت آبی شهرستان ملایر تأکید کرد. همچنین استفاده از ارقام متحمل به خشکی به عنوان پایه از دیگر توصیه های مدیریتی ایشان در زمینه افزایش تحمل به خشکی بود. آقای پروفسور لالمند در بخش دوم سخنرانی خود به انتخاب ارقام مناسب در فرانسه و روش های اصلاح ارقام انگور با هدف تولید میوه تازه، کشمش و آب نگور اشاره کرد. انتخاب ارقام مناسب انگور جهت مقابله با بیماری سفیدک سطحی از دیگر برنامه های ایشان در این زمینه بود. انتخاب پایه مناسب متحمل به شوری و نیز کمبود آهن بخش دیگری از سخنرانی پرفسور لالمند بود. در سخنرانی بخش بعد از ظهر خانم دکتر پلگرینو در مورد روابط آبی در انگور صحبت کردند و بیان نمودند که با کاهش حجم شاخ و برگ می­توان میزان تبخیر و تعرق را در بوته ها کاهش داد و نیاز آبی انگور را در شرایط کم آبی پائین آورد. در ادامه آقای دکتر لالمند دستیابی به شاخص های کیفی انگور و کشمش مطابق با استانداردهای جهانی از لحاظ ظاهر، طعم، بقایای سموم و عناصرسنگین را کلید موفقیت در بازارهای هدف دانست. طبقه بندی مناطق مختلف انگور کاری از لحاظ حداقل و حداکثر دما، میزان بارش و اثر آن بر میزان تولید از دیگر مباحث سخنرانی خانم دکتر پلگرینو بود. در روز دوم کارگاه از کارخانجات تهیه و بسته بندی کشمش ملایر بازدید به عمل آمد و پتانسیل ها و چالش های تولید و صادرات کشمش ملایر مطرح گردید. در بخش بعدازظهر از باغات مختلف با سیستم های داربستی و خزنده (سنتی) بازدید به عمل آمد و به مباحث مختلف آبیاری، هرس و کود­دهی و مبارزه با آفات و بیماری ها به همراه باغداران و دانشجویان و کارشناسان پرداخته شد.